perjantai 10. elokuuta 2012

Mämmiä ja vanhoja päärynöitä

 Nyt tuli kierrätys vietyä huippuunsa. Keväällä olin laittanut puolitiehen jääneen mämmikokeilun pakkaseen ja ajattelin, että sehän toimii saaristolaisleivän pohjana. Ihan sellaisenaan mämmipohjastas leivottu saaristolaisleipä kuitenkaan ollut ihan parasta, kun se jäi hiukkasen turhan kosteaksi pitkästä paistoajasta huolimatta. Lässähtänyt ulkoasu ei myöskään viehättänyt. Seuraava askel olikin sitten paahtaa leipäviipaleiden puolikkaat ohuina siivuina uunissa ja nauttia jääkaapin nurkkasta löytyneen brie -juuston ja etikoituneessa portviinissä haudutettujen päärynöiden kera (punaviinietikka tai punaviini kävisi tähän myös ja hedelminä myös omenat). Kyllä nyt oli kierrättäjä tyytyväinen, kun herkkua maisteli:)

Päärynöiden tarina ei loppunut vielä tähän. Helsingin Sanomissa oli kesällä kuivakakkuohje, jota toimittaja osasi kehua niin hyvin, että oli pakko kokeilla. Vaikka kuivakakut eivät noin yleisesti suuresti sytytäkään. Tämä kakku osoittautuikin meheväksi ja varsin muuntautuvaksi eikä hukkaan jäänyt palaakaan.

Kakkua suositeltiin tarjoiltavan mansikkakastikkeen kera. Yksinkertainen mansikkakastike sopikin oikein hyvin kakun kumppaniksi ja kävisi varmaan muitakin kuivakakkuja piristämään. Seuraavana päivänä kakku maistui manteliliköörillä kostutettuna ja sitä seuraavana päivänä edellä mainittujen päärynöiden kanssa. Tätä kakkuohjetta voi siis hyvin suositella eteenpäin. Kuten myös kakun kumppaneita muidenkin kakkujen kaveriksi.

Mehevän kakun ohje:

Päärynöihin kävisi varmaan tämänsuuntainen ohje: http://www.ruokala.net/resepti/punaviinipaarynat-ja-jaateloa. Nestettä ei tarvitse niin paljoa, kun viipaloi päärynät.

Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti