Kesälläkin maistuu kuivahtamassa olevasta ruisleivästä tehty valkosipulileipä. Leikkaa leipä paloiksi, esim. 1cm x 5cm ja kuumenna pannulla tilkka öljyä. Hienonna öljyn sekaan valkosipulia, paista leivät rapeiksi ja suolaa maun mukaan. Mukava naposteltava joka sopii myös alkupalaksi tai salaatin päälle. Meidän perheeseemme ohje on tullut aikoinaan Tallinnasta, jossa menun valkosipulileipä ei tarkoittanutkaan patonkia vaan näitä rukiisia pikkupalasia. Jos ei pidä valkosipulista, myös yrttisuola maistuu näissä.
Satokauden herkkuja
Mansikka-aika tarjoaa runsaasti vitamiineja hurmaavassa muodossa. Mansikkaa on nautittu jälkiruoaksi maustamattoman turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa, aamupalalla kaurapuurossa ja smoothiena. Seuraavaksi ajattelin kokeilla salaattia rucolasta, halloumista, pinjansiemenistä ja mansikasta ruokatuntikeskustelun innoittamana.
Saana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti