Äitini tuli piipahtamaan viikonloppuna ja toi purkillisen mustikoita pakastimestaan. Tarkemmin tarkasteltuamme mustikat osoittautuivatkin punakaaliksi joka oli jäänyt joululta tähteeksi. Väri oli erehdyttävän sama. Tänään äitini soitti muissa asioissa ja kyseli kaalin perään - hän arveli varmaan että tytär oli jättänyt kaalin jääkaapin nurkkaan. Ilokseni saatoin kertoa, että erittäin puhdasoppinen hukka-piiras oli siitä tullut pyöräytettyä.
Hukka-piiras
Pohjaksi valmis voitaikinalevy, painele sulatettu taikina pyöreään uunivuokaan, esipaista muutama minuutti 225 C
Täyte:
2 dl punakaalia, suikaloitu ja keitetty
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
öljyä, suolaa
Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää joukkoon punakaali. Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla. Punakaalin voi myös pilkkoa pannulle raakana. Kaada vihannekset pohjan päälle ja sitten jogurttitäyte. Kypsennä uunissa. Meidän piirakassamme meni reilu 20 minuuttia.
Jogurttitäyte:
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 dl juustoraastetta
suolaa
Saana
Tämähän vaikuttaa maukkaalta! Täytyykin kokeilla vastaavaa pakastimeen jääneille sienille...
VastaaPoista