tiistai 10. huhtikuuta 2012

Salaatti keitettyjen kasvisten tähteistä

Nautimme pääsiäislauantaina lampaan paistin kanssa keitettyä kukka- ja parsakaalia. Kaiken kaikkiaan pöydässä oli herkkua monen moista, joten tähteitäkin jäi. Seuraavan päivän aterialle ei ollut houkuttelevaa lämmittää edellisenä päivänä keitettyjä kasviksia, joten päätin muuntaa ne aivan uudeksi ruokalajiksi. Valmistin salaatin, johon pääsiäsen tuntua toi salaatin pintaan ripoteltu keitetty kananmuna hienonnettuna. Ainesuhteet eivät salaatissa ole tarkkoja ja raaka-aineitakin voi säveltää kaapin sisällön mukaan.

keitettyä kukka- ja parsakaalia
maustekurkkua
aurinkokuivattua tomaattia
kapriksia
keitettyä munaa
Kastike:
kermaviiliä
sitruunamehua tai viinietikkaa, mustapippuria, sokeria

Leikkaa kaalit, maustekurkku ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi tai paloiksi. Lisää kaprikset. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita salaattiin. Lisää salaatin päälle hienonnettua munaa.

Vinkkejä:
* Porkkana sopisi myös salaattiin mainiosti värinsäkin puolesta, mutta tällä kertaa sitä ei ollut, samoin paprika ja keitetyt herneet antaisivat makua ja väriä.
* Keitetty pasta lisää ruokaisuutta, puhumattakaan jos ruokaan lisää esim. pieniä meetvurstikuutioita tai savukinkkua, voidaan puhua jo ateriasta.

-Helena-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti