tiistai 11. lokakuuta 2011

Juhlien jämät

Herra Hukka pääsi eilen tupareiden rääpiäisiin. Omaatuntoa kyllä kirpaisi, ja lujasti, kun annoin herra Hukan herkutella salamisalaatilla, jättikatkaravunpyrstöillä, mustaherukkakakulla sekä siskonmakkarakeitolla, siskonmakkaroilla ja kasviksilla.

Juhlien jälkeen oli kyllä tarkoitus syödä salamisalaatti pois, mutta paremmin maistui juhlista jääneestä kylmäsavulohesta tehty pasta. Jotain tuli siis sentään hyödynnettyä.

Syy suureen määrään juhlien jämäruokaa lienee se, ettei osaa arvioida eri ruokalajien menekkiä oikein.  Kaikkea muutakin jäi jonkin verran, mutta ne tuli heitettyä pakastimeen jo seuraavana päivänä. Salamisalaattia en arvannut pakastaa, olisikohan niin voinut edes tehdä?

Kakun lopun olisin voinut tuoda seuraavana päivänä työkavereiden iloksi sen sijaan, että herkuttelin vielä muutaman illan niillä itse saamatta kuitenkaan kokonaista kakkua tuhottua. Sulatetut jättikatkaravun pyrstöt oli tarkoitus valmistaa ruuaksi, mutta sekin sitten jäi siskonmakkarakeiton takia.

Siskonmakkarakeittoon liittyy myös toinen ongelma. Innokas Kokkaaja. Juhlien jälkeen olisi ollut kyllä näitä jämäruokia mahantäytteeksi, mutta Innokas Kokki halusi ilahduttaa minua sateisen ja kylmän metsäretken jälkeen kuumalla keitolla. Hyvää oli! Mutta vähempikin olisi riittänyt. Kaksi ihmistä, jotka eivät olleet edes koko viikkoa kotoisten ruokapatojen ääressä, ei millään pysty lusikoimaan neljän litraa soppaa ennen kuin se vanhenee. Ellei sitten olisi syönyt sitä aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi vähintään kolmen päivän ajan. Pitäisi muistaa kohtuullisuus kaikessa.

Tässä muuten vinkki juhlien järjestäjälle, jottei tule valmistettua liikaa tarjottavia: Paljonko ruokaa ja juomia varataan?

Johanna

1 kommentti:

  1. Kiitoksia hyvistä vinkeistä ja juhlan järjestäjän linkistä :)

    tv Saana

    VastaaPoista