keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kaksi Hukka-kikkaa

Ystävättäreni tarjoili taannoin lapsilleen ruoaksi tähteitä teemalla Monta pientä ruokaa. Hän oli pakastanut tähteeksi jääneitä ruokia ja sulatti ne sitten kerralla. Hän asetti ne tarjolle pienissä astioissa ja kattoi pöydän astioiden väriteemaan sopivasti.

Toinen konsti on viettää välillä Kokkaa kaapista -päiviä ja välttää kaupassa käyntiä. Kun jääkaapissa on muutama kylmä, keitetty peruna, niin mitähän voisi löytyä kaveriksi kuivatarvikepuolelta? Ennakkoluuloton maustaminen voi auttaa siivittämään uudet ruokalajit vaikka minkälaisiksi suosikeiksi ja samalla kotitarvevarasto pääsee kiertoon. Perheemme teinin vinkki on lisätä ruokiin Sweet Chili Saucea eli makeaa chilikastiketta. Se kuulemma sopii aivan kaikkeen.

Upean kuvan ruokataiteesta on ottanut Ossi Makkonen matkalla Shanghaissa, Kiinassa. Kaksi tavaratalon kokkia oli kilpaillut hedelmien ja kasvisten veistämisessä ja tässä on voittajan taidonnäyte. Kiitoksia Ossi!

-Saana-

2 kommenttia:

  1. Meillä laitetaan moni ruokalaji sillä silmällä, että reilusta määrästä jää seuraavana päivänä jatkojalostettavaksi. Paistintähteistä saa vorschmackia, keitetyistä perunoista paistettuja, muusista rieskaa jne. Samaa ruokaa ei ole kiva syödä uudelleen lämmitettynä, mutta uusina ruokalajeina jämät tekevät kauppansa. Pienimmistä rippeistä huolehtii koira.
    -Jenni

    VastaaPoista
  2. Aivan totta. Meillä jäi eilen perunaa, joten tänään on luvassa helposti paistettua perunaa ja kananmunaa. Jotain salaatinpuolta siihen pitää kehitellä. Tähteiden tuunaamisessa on sekin hyvä puoli, että usein se nopeuttaa ruoanvalmistusaikaa. Ainakin meidän sakilla on jo kova nälkä siinä vaiheessa kun työ- ja koulupäivän jälkeen kotiin asti ehditään.

    Saana

    VastaaPoista