perjantai 8. marraskuuta 2013

Tyhjä raastekulho lounaalla on hyvä juttu

Käynnissä oleva Hävikkiviikko on tehokkaasti kääntänyt ajatukseni ja tekoni suuntaan, jolla entisestään pienennän aiheuttamaani ruokahävikkiä.

Menin muutama päivä sitten lounaalle tavanomaista myöhemmin, henkilöstöravintolan lounasaikaa oli jäljellä enää puoli tuntia. Sain haluamani pääruoan, mutta salaattipöydässä ei enää ollut porkkanaraastetta kuin hitunen. Tyypillinen ensireaktio olisi ollut hienoinen ärtymys. Miksi minulle ei riittänyt? Nyt pieni hukan välttelijä sisälläni totesi tyytyväisenä, että raaste on syöty loppuun, ei siis hävikkiä tänään – ja minun lautasen puolikkaani sai aivan riittävästi täytettä kolmesta muusta kasvis- ja salaattivaihtoehdosta.

Lisäksi olen alkanut vähentää ruokahävikkiä jo ennen kuin edes ostan elintarvikkeita. Toteutukseen eivät enää pääse sellaiset reseptit, joista jää jäljelle puoli purkkia sitä, neljännes pullollinen tätä ja kimpale vielä tuotakin. Jos minulla ei ole valmiiksi mietittynä jatkokäyttöä jäljelle jääville purkin lopuille, enkä voi tehdä moninkertaista annosta, päätyy resepti aika sukkelasti hylkäyslistalle.

Mukava huomata, miten ”Älä ruoki hukkaa!” muuttuu fiksuksi asenteeksi ja arjen pieniksi teoiksi!

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti