tiistai 20. elokuuta 2013

Mimmin banaanimuffinit

Pikkusiskoni elää apinaruualla, joten banaaneja meillä täytyy olla aina varastossa. Joskus banskut ehtivät tummumaan, mutta se ei haittaa mitään. Itse pidän nimittäin banaaneista eniten muffineissa ja tummat banaanit käyvät niihin erityisen hyvin.

Tiesitkö muuten, että kananmunia ei kannata heittää pois parasta ennen –päiväyksen jälkeen.  Tuoreuden voi tarkistaa ihan helposti. Laitat vaan kananmunan kylmään veteen. Jos se kelluu, se on pilalla.

Tarvitset banaanien lisäksi kananmunan, jauhoja, sokeria, margariinia, leivinjauhetta, kulhon ja mikronkestävän astian margariinin sulatukseen, mittakupin ja pikkulusikan. Sekä muffinivuokia. Itse olen saanut tällaisia silikonivuokia syntymäpäivälahjaksi, mutta paperisillakin pärjää.

Varaa ensin tarvikkeet esille, niin taikinan teko sujuu sen jälkeen helposti aineksia sekoitellen. Vuoat asettelen valmiiksi uunipellille, leivinpaperia ei tarvita.

Tässä vielä koko ohje, jonka olen napannut blogista nasuttaja.vuodatus.net
3,5 dl  vehnäjauhoja
75 g margariinia
3 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
3 banaania
1 muna


1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sulata rasva mikrossa kuvun alla.
3. Soseuta banaanit. Tummat banaanit soseutuvat aika helposti haarukallakin, mutta vielä kätevämpi on käyttää sauvasekoitinta.
4. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
5. Lisää soseutettu banaani, muna ja sulatettu rasva ja sekoita kunnolla.
6. Täytä vuoat taikinalla, mutta ei ihan täyteen. Jätä ainakin kolmannes kohoamisvaraa.
7. Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 15–20 minuuttia.
8. Herkuttele!




Mmm.. herkkua!

1 kommentti:

  1. Hyvä hyvä! Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Ihana nuori nainen leivontapuuhissa ja asenne kohdallaan. Hyödynnetään raaka-aineet vanhimmasta päästä, eikä ruokita hukkaa.

    VastaaPoista