keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tähdemuusista rieskaksi

Itsenäisyyspäivän päivällispöydässä ruokavieraani saivat perin suomalaista kotiruokaa, perunamuusia ja lihapullia. Hieman juhlallisempana silauksena aikuiset saivat nauttia erilaisia juustoja. Kuten lähes aina, jokaisesta juustosta jäi pienet kannat jäljelle. Nämä ajattelin tänään paloitella ja syödä salaatin kera, joka sekin niin ikään jäi jäljelle kattauksesta.
 
Perunamuusista pyöräytin illalla rieskat. Helppoa ja nopeaa. Lämmitä 2 dl maitoa ja n. 30 g voita/margariinia niin, että voi sulaa maidon sekaan. Sekoita maito/voi-seos perunamuusiin (n. 1/2 litraa). Sekoita joukkoon vielä yksi pieni kananmuna, 1/2 teelusikallista suolaa sekä 4 dl hiivaleipäjauhoja.

Nostele lusikoilla leivinpaperinpäälle taikinasta "kakkaroita" ja taputtele niistä jahotetuin sormin halkaisijaltaan n. 10 cm rieskoja. Pistele haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes rieskat saavat kauniin värin.

Parhaimmalta rieskat maistuvat uunituoreina ja lämpiminä mutta näyttävät nuo maistuvan myös hieman viilenneinä työkavereille aamukahvin kanssa.

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti